Vrei livrare
«zi» sau «noapte»?
Tenuta San Giorgio Flumen Prosecco DOC Treviso Spumant extra brut 0.75l
- Zona de productie: La nord-est de orasul Treviso, Flumen, unul dintre ambasatorii Tenutei San Giorgio se bucura de prezenta raului Piave oferindu-ne un vin stralucitor, fin si persistent.
- Vinificare: Scurta macerare cu coaja la rece a strugurilor zdrobiti, cu scopul de a spori aromele. Urmeaza presarea moale, decantarea, vinificarea in vase de otel la o temperatura controlata cu ajutorul drojdiilor de soi selectate. Refermentarea in autoclave se face conform metodei Charmat.
- Caracteristici Organoleptice: Vin spumant parfumat si savuros. Textura gratioasa, parfumuri intense, captivante si vii. Note de flori albe cu petale de salcam. Fructul este, de asemenea, bine prezent cu simfonii de piersici si mar verde. Mai timide, dar perceptibile sunt aromele exotice, fructul pasiunii si mango.
- Pareri Gastronomice: Se serveste foarte bine alaturi de un risotto sau il puteti incerca si cu scoici gratinate.
- Temperatura de servire: 8 gr. ℃
- Alcool % Vol : 11
Tenuta San Giorgio Flumen Prosecco DOC Treviso Spumant extra brut 0.75l
Oferă un calificativ pentru acest produs!
Vinăria Tenuta San Giorgio
Prestigioasa proprietate a fost deținută de familia Tombacco încă din anii 1970. După o renovare amplă, este un exemplu de calitate pentru regiune și cartea de vizită a familiei. Există deja planuri concrete pentru viitor de a construi un centru ecologic.
Provincia Treviso este situată în regiunea Veneto. Aceasta se află în extremitatea nord-estică a Italiei, iar Veneția se află la doar câțiva pași de ea. Aceasta este inima în care se produce vinul spumant prosecco. În plus, se fac vinuri liniștite frumoase din struguri cunoscuți și necunoscuți.
Podgoriile sunt situate pe "Grave di Papadopoli", o insulă în râul Piave. Solul este diferit de cel din zona înconjurătoare și, în parte datorită aportului aluvial de material prin acest râu, solul este bogat în minerale. În plus, clima este blândă și există mai mult decât suficientă apă. Acestea sunt condițiile de bază pentru obținerea unor vinuri de calitate.